Odprta kuhna na mini turneji po slovenskih mestih.

Po počitniškem premoru se je priljubljena kulinarična tržnica s svojimi uličnimi kuharskimi mojstri odpravila na pravo mini turnejo po slovenskih mestih. Gostovali so v Novi Gorici, na Ptuju, jutri, v soboto, 15. septembra, pa bo kulinarična karavana obiskala še Celje. Seveda vmes, vsak petek ob lepem vremenu, Odprta kuhna poteka tudi v Ljubljani na Pogačarjevem trgu, kjer bo sezono zaključila šele proti koncu oktobra. Da ne bi slučajno kdo ostal lačen, bo ista ekipa 29. in 30. septembra v Ljubljani zakuhala še 11. Pivo & Burger Fest.

Tako se je letos Odprti kuhni pridružila ekipa Gostilne Pri kozolcu z Vojnika, ki bo, poleg Ljubljane, obiskala tudi Novo Gorico in Ptuj. Gostilna slovi po tradicionalnih slovenskih jedeh iz lokalnih sestavin, njihova posebnost pa so ročno pripravljeni štruklji in krapi, za katere imajo tudi bio certifikat. Z različnimi dodatki štruklje in krape postrežejo tudi na Odprti kuhni, kamor pripeljejo tudi domače svinjske in telečje pečenice.

Novosti za ljubitelje mesnih jedi pa se s tem šele začenjajo. Najbolj sočen in najbolj hrustljav odojek ekipe Superhrust je dobro znan v vseh mestih, v katerih gostuje Odprta kuhna, to poletje pa je vedno nasmejani chef Osi ponudbo dopolnil še z na ražnju počasi pečenimi in kar 48 ur mariniranimi telečjimi in piščančjimi prsmi. Na pot po Sloveniji so se letos prvič podali tudi iz Gostilne Mihovec, ki je s svojimi praženimi jetrci sicer stalnica Odprte kuhne v Ljubljani, tokrat pa se bodo prvič predstavili jutri v Celju.

Tomaž Sršen
Leave a reply

Leave a Reply