Čas branja: < 1 min Brangelina, kot je tisk poimenoval znameniti hollywoodski par, Brad Pitta in Angelino Jolie, sicer že nekaj let ni več skupaj, ampak njuno vinsko posestvo v francoski Provansi pa uspešno deluje naprej. Ker je Provansa domovina rosejev, je seveda kokoš, ki nosi zlata jajca rose z imenom Miraval Rose. Ker so vina izjemno cenjena, […]
Čas branja: < 1 min Tomaž Sršen je bil v zelo posebni ljubljanski gostilni Jakob Franc in jo takole ocenil: Sep 9, 2020Uredništvo
Čas branja: 2 min Z izjemo sobotnega neurja je bilo vreme letos vinogradnikom naklonjeno, zato pričakujemo, da bo pridelek leta 2020 po kakovosti dober, količinsko pa bo nekoliko manjši od povprečnega. Normalno pričakovan pridelek znaša okoli 7500 ton, družinski vinogradniki največje pridelovalke in izvoznice slovenskih vin pa bodo v klet predvidoma pripeljali okoli 6400 ton grozdja, napovedujejo agronomi Kleti […]
Čas branja: 2 min Oni dan smo na vrtu kleti Svetlik v Kamnjah v Vipavski dolini slavnostno okusili njihovo legendarno vino Maximilian I. Tako kot vsa vina te kleti je tudi to rebula, a zelo posebna. Zorela v sodu iz 350 let starega hrasta! Edvard Svetlik, lastnik kleti je namreč od prijatelja izvedel, da se vsako leto naredi […]
Čas branja: 2 min Včeraj okoli 17. ure se je v Ljutomersko-Ormoških goricah razbesnelo neurje, ki je v manj kot 10 minutah pustilo za seboj ogromno škodo na tamkajšnjih vinogradih, objektih, drevesih in električnih napeljavah. Dež z gosto točo in močan veter, ki je v nekaterih predelih presegel tudi 120 km/h, je tik pred trgatvijo pretresel celotno regijo. Največji […]
Čas branja: < 1 min V rubriki Posebna vina Tomaž Sršen predstavlja svetovne vinske in domače vinske posebnosti. Tokrat je pokušal izjemni Savignon 2009 – Sturm. Nakup: https://vinasturm.si/ Aug 31, 2020Uredništvo
Čas branja: < 1 min Tudi Tomaž Sršen se je poleti potepal po Hrvaški Istri in obiskal nekaj odličnih gostiln. Puntulina v Rovinju je eno od veselih odkritij! Aug 29, 2020Uredništvo
Čas branja: < 1 min V Alla Beccaccia morate nujno poizkusiti njihovo hišno jed, ki je nekaj med njoki in žlikrofi, ki so polnjeni s sirom in v omaki iz gorgonzole. Druga variacija pa so domači njoki z boškarinom. Več pa v video prispevku! Aug 23, 2020Uredništvo
Čas branja: 3 min Vsi zelo dobro vemo, da je trenutno v Sloveniji velika kriza pri formiranju kuharskih in natakarskih ekip v raznih gostilnah ter restavracijah in tudi hoteli niso izjema. Ko je sicer priznani hotel Marita pred dobrim letom dobil nove lastnike, se je spremenilo tudi ime, fasada, notranjost in seveda tudi kulinarika. Na tem področju so se […]
Čas branja: < 1 min V rubriki Posebna vina Tomaž Sršen predstavlja svetovne vinske in domače vinske posebnosti. Tokrat je ocenjeval dve steklenici Petit Verdota. Eno je po poreklu iz vinarije Stobi iz Makedonije in drugo iz Herdade do Esporao iz Portugalske. Aug 21, 2020Uredništvo
Čas branja: < 1 min Klet Brda je v sklopu oživitve grajskega dvorišča Gradu Dobrovo v drugi polovici junija odprla vrata Doma rebule – vinoteke, posvečene izključno rebulam. Ob otvoritvi so najprej predstavili rebule sodelujočih vinarjev na Master Classu Brda – Home of Rebula, program pa so že razširili tudi z drugimi briškimi vinarji in v prihodnje želijo gostom predstaviti tudi […]
Čas branja: < 1 min Včeraj je v starosti 71 let preminil Martin Birch, eden od najbolj znanih in proslavljenih producentov glasbenega stila sedemdesetih, osemdesetih in devetdesetih let prejšnjega stoletja poznanega kot heavy metal. Glasbeno kariero je ob koncu šestdesetih pričel kot tonski tehnik, ker pa je znal zvok urediti na „bolj trdo“, je kaj kmalu postal producent, saj […]
Čas branja: < 1 min Gostilna Kirn je svojevrstna institucija. Stane Kirn z ženo Dragico tu že desetletja ustvarjata in ni prav nič videti, da bi se kaj utrudila! Aug 10, 2020Uredništvo
Čas branja: < 1 min Tisti, ki ste si blizu s spletom, veste, kaj „influencer“ pomeni. Mi v Dolce Viti pa smo si ta izraz razložili po slovensko – vplivneži. In že pri razlagi pojma so težave. Kakšni vplivneži so to? Na koga vplivajo? Ali so poznavalci – strokovnjaki, da jim zato sledijo črede njihovih vernikov ali je to […]
Čas branja: < 1 min Tokrat smo se odpravili v Gostilno Ribič na Ptuju, ki se nahaja tik ob Dravi! Slovi kot najznamenitejša gostilna našega najstarejšega mesta. Razvajali smo se z ribjimi poslasticami iz morskih voda. Jul 30, 2020Uredništvo
Čas branja: < 1 min Tomaž Sršen je obiskal Shambalo, ki je po našem mnenju najboljša azijska restavracija v Sloveniji! Nahaja se na Križevniški ulici 12 v Ljubljani. Za njen uspeh je zaslužna predvsem ga. Manja Pavšič, ki je Shambalo postavila. Kakšne dobrote smo jedli pa poglejte v prispevku! Jul 21, 2020Uredništvo
Spletna stran uporablja piškotke. Z nadaljno uporabo strani smatramo, da se z njimi strinjate. Več
Kaj je piškotek? Skoraj vsako spletno mesto uporablja tehnologijo piškotkov. Piškotek je majhna datoteka, ki shrani internetne nastavitve. Prenese se preko brskalnika med prvim obiskom na spletnem mestu. Ko se naslednjič vrnete na stran preko iste naprave, lahko brskalnik preveri, ali je soroden piškotek prisoten (torej tisti, ki vsebuje ime strani), in uporabi podatke iz piškotka ter jih pošlje nazaj stran. To omogoča spletnim mestom , da prepoznajo, da jih je uporabnik že predhodno obiskal, in v nekaterih primerih temu prilagodijo prikazano vsebino.